Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 december 2021

Dubben over duurzame elektriciteit

Hillegom – Waar het gaat om het besparen van elektriciteit en het duurzaam opwekken van energie, gaat Hillegom de komende jaren als eerste inzetten op de gemakkelijk bereikbare doelen.

Zoals energie besparen in de gemeentelijke gebouwen en de daken van die panden volleggen met zonnepanelen. Ook wil de gemeente inwoners stimuleren om zonnepanelen op hun daken te leggen.

Daarnaast gaat Hillegom onderzoeken op welke plekken duurzame energie opgewekt kan worden. In 2030 moet dit gelden voor 38% van de huidige elektriciteitsvraag. Dan gaat het om 15 hectare aan zonnepanelenvelden of één grote windturbine van 240 meter hoog. Een andere optie is het plaatsen van enkele tientallen kleinere windturbines. Een mogelijke locatie voor windturbines is op de grens met Lisse, zo werd woensdagavond besproken door de lokale politici.