Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 december 2021

Geen compensatie voor kosten controleren QR

Hillegom – Er komt geen compensatie van maximaal 1.000 euro voor organisaties, die coronatoegangsbewijzen moeten controleren.

Vanuit de Rijksoverheid krijgen gemeenten geld om dit soort initiatieven op te zetten. In enkele gemeenten in het oosten van het land wordt deze vergoeding uitbetaald aan horeca, sportscholen en theaters. VVD-fractievoorzitter Buijck vroeg zich af, of de gemeente Hillegom ook zo’n compensatie wilde instellen.

Burgemeester Arie van Erk gaf woensdagavond echter aan, dat dit er niet in zit. Inderdaad heeft Hillegom 20.000 euro ontvangen, maar: “De gemeente heeft zelf ook behoorlijk extra kosten om de handhaving te doen.” Bovendien, zo vond Van Erk, maken organisaties in de kunst- en culturele sector gebruik van vrijwilligers en hoeven ze daardoor geen kosten te maken voor het controleren van die QR-codes.