Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 maart 2006

Leerlingenprotest om strenge voetbalregels

Voorhout, 14.12.05 - Basisschool De Achtbaan aan de Distelweg in Voorhout heeft de leerlingen verteld dat alleen onder bepaalde voorwaarden op het schoolplein gevoetbald mag worden. De leerlingen zijn het hier absoluut niet mee eens en hebben op ludieke wijze geprotesteerd.

door: Joep Derksen


Afgelopen donderdag gebruikten de meisjes en jongens van De Achtbaan hun speelkwartier niet om te spelen maar om een voor hen groot onrecht aan de kaart te stellen. De school heeft deze week bepaald dat de leerlingen niet meer met hun eigen ballen mogen voetballen, maar alleen met ballen die door de school zijn goedgekeurd. In de praktijk zijn dit schuimrubberen ballen die alleen door de school ter beschikking worden gesteld als er geen waterplassen op het schoolplein liggen.

De kinderen waren het hier niet mee eens en liepen met een eigengemaakt spandoek over het schoolplein. Op het spandoek stond geschreven: “Weg met de voetbalregels!” en de kinderen riepen: “Wij willen voetballen!”.

De docenten zagen het gelaten aan. De heer Ditmar, leerkracht van groep 7, zei: “Het is perfect weer vandaag, de kinderen hadden nu beter kunnen voetballen, in plaats van te gaan protesteren”.

De leerlingen gaven ook hun mening. Justin Compier vond de nieuwe voetbalregels “stom” en Wytse Lichtvoet hoopte dat dit protest ervoor zou zorgen dat de leerkrachten de maatregel zouden terugdraaien, zodat kinderen in de toekomst ieder speelkwartier kunnen voetballen.

De school vindt echter dat de regels zijn om nageleefd te worden. De voetbalregels blijven dus bestaan. De volgende dag was het weer rustig op school en de kinderen gebruikten hun speelkwartier om te voetballen.