Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2006

Straatkrantverkoper Dage kan vrouw en kinderen weer in de armen sluiten

Voorhouters laten hun hart spreken bij inzamelingsactie

Voorhout – Het zijn weliswaar donkere dagen, maar de inwoners hebben hun hart laten spreken. Dankzij vele giften, groot en klein, werd er genoeg geld ingezameld, zodat Dage een vliegticket naar Kameroen en cadeautjes voor zijn kinderen kon kopen. Maar liefst €1.050,00 stopten de klanten van C1000 in de daarvoor bestemde ton, die door de supermarkt ter beschikking gesteld was.

door Joep Derksen

De man die bijna drie jaar lang de daklozenkrant verkocht bij de supermarkt aan het Oosthoutplein kon met Kerst eindelijk zijn vrouw en kinderen in de armen sluiten. Voor het eerst zag hij ook zijn zoon Wilco, want zijn vrouw was zwanger op het moment dat Dage naar Nederland kwam om een betere toekomst voor zijn gezin op te zetten. Hij heeft de afgelopen jaren intensief gestudeerd aan de HES en behaalde onlangs glansrijk zijn diploma. Nu gaat hij in Kameroen zijn eigen bedrijfje in tweedehands automaterialen opzetten: Dage Ricksonny International.

De initiatiefnemers van de actie, Voorhouters Henk Buijze en Theo van Luxemburg, zijn overweldigd door het succes: “Dit hadden we niet durven hopen, het is echt fantastisch!”, zegt Theo geroerd. “Honderden mensen hebben een donatie gedaan en Dage heeft ook vele persoonlijke attenties ontvangen in de afgelopen twee weken. We hebben veel meer bereikt dan we gedacht hadden en Henk en ik willen alle mensen met hun warme hart bedanken!”

Lof

Ook Luc Vlaardingerbroek, bedrijfsleider van C1000 is zeer content: “Dage is enorm klantvriendelijk, met name voor de kinderen. Met dit initiatief van de klanten van C1000 wilden we gewoon meedoen en hebben we de bus, een eigen donatie en andere faciliteiten geleverd. Maar onze rol was maar klein, want alle lof gaat naar Theo, Henk en de klanten van C1000.”

Voordat het geld geteld werd, dachten Henk en Theo dat de totale opbrengst misschien wel zou oplopen tot € 450,-. En dat bleek meer dan het dubbele te zijn. Ook Marco Bakker is voortaan in Kameroen te beluisteren, aangezien iemand een CD van deze zanger in de bus gestopt had.

Geroerd

Dage kreeg het bedrag op vrijdag 23 december overhandigd en hij was tot tranen geroerd: “Ik ben zo ontzettend dankbaar aan alle kinderen en hun ouders. Wat kan ik nog meer zeggen dan: Hartelijk dank!” Terwijl de ene na de andere Voorhouter hem nog een paar euro in de handen stopt, vervolgt Dage: “Theo en Henk zijn echte goede vrienden, maar ook ben ik C1000 dankbaar dat ze mij toestonden hier te staan.”

In Rijnsburg hebben de inwoners tevens een succesvolle actie voor Dage gehouden en hij wil met de totale opbrengst de gulheid doorgeven aan andere Kameroenezen. “Ik ga een organisatie opzetten die arme mensen zal helpen. Zelf ben ik al rijk, want ik heb een geweldige vrouw en kinderen en ik wil doorgeven aan hen die niets hebben.”