Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 maart 2007

Renovatie Oosthoutpark begonnen

Voorhout – Het Oosthoutpark wordt gerenoveerd en om de start van de bouwactiviteiten te vieren trapten wethouders Wim Hollart (CDA) en Bert Homan (VVD) een balletje met 20 scholieren van de Emmaüsschool. Na afronding van de werkzaamheden kan jong en oud genieten van een natuurspeeltuin met een kabelbaan, boomstammenlabyrint, eilandjes en een houten fort. Dit alles zal deels zijn omringd door een hondenuitlaatpad.

door Joep Derksen

Tussen twee regenbuien door speelden de kinderen een voetbalwedstrijdje, waarin uiteindelijk gescoord werd. Alle jeugdige voetballertjes ontvingen een prachtige medaille van de beide wethouders en een graafmachine kwam aanrijden om de middenstip met een grote hap uit de grond te halen. Homan grapte tegen Hollart: ‘Komt die plag in jouw kamer of mijn kamer te liggen?’

Aan het einde van de ceremoniële activiteiten toonde Hollart zijn enthousiasme over dit project: ‘Het wordt een leuk park, met een mooie speeltuin erbij. De gemeente heeft interactief met de buurt overlegd en het resultaat mag er wezen. Ook hebben we ons kritische punten aangetrokken en na opmerkingen van de omwonenden het hondenuitlaatpad enkele meters verplaatst.’

Voor 15 maart, de start van het broedseizoen, begint de aannemer met het weghalen van de bomen. Bij de ingang van het park staat al een prachtig bord dat aangeeft dat op deze locatie gewerkt wordt aan een beter Voorhout: ‘Oosterhoutpark: natuurlijk spelen in een groene en veilige omgeving’. Ach, niet alles kan direct goed gaan, toch?