Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 mei 2007

Burgemeester sluit Blokhuis 22 na bewezen harddrugshandel

'We willen zulke praktijken absoluut niet in Lisse'

DOOR JOEP DERKSEN

LISSE –Burgemeester Corrie Langelaar maakte bekend dat het pand Blokhuis 22, waar het voormalige bedrijf De Artisjok zich gevestigd had, in ieder geval nog zes weken gesloten blijft. Op donderdag 19 april arresteerde de politie in verband met drugshandel tien mensen in twee panden in het Blokhuis.


 

Op zaterdag mochten de laatste groenten en fruit nog verkocht worden, maar voor de zaak viel het doek afgelopen maandag. Langelaar legt uit: ‘Intensief onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat handel in drugs heeft plaatsgevonden op deze locatie. Als gemeente hebben wij vergaande maatregelen genomen om twee bedrijven waar de arrestaties hebben plaatsgevonden te sluiten. Na overleg met de eigenaars van de twee bedrijven die in deze panden zijn gevestigd hebben we de sluiting van een van beide panden teruggedraaid, omdat er op dit moment geen aanleiding is dat dit pand enige betrokkenheid heeft bij de drugshandel. De sluiting van Blokhuis 22 wordt echter doorgezet.’

Overtredingen
De burgemeester verduidelijkte dat het de gemeente niet gaat om de personen, maar om de gebouwen zelf. ‘De politie houdt zich met de personen bezig, maar wij kunnen gebouwen sluiten als zich daar illegale activiteiten plaatsvinden. Ook al heeft de eigenaar er geen weet van, dan ga je toch over tot sluiting, want de eigenaar heeft wel eindverantwoordelijkheid voor de activiteiten die er plaatsvinden.’

De politie heeft daadwerkelijk geconstateerd dat de handel in harddrugs vanuit Blokhuis 22 plaatsvond. Daarbij vond de rechter commissaris dat van deze twee eigenaren de betrokkenheid bij de handel in harddrugs niet is vastgesteld. De sluiting van het pand duurt tot en met zondag 3 juni.