Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2007

De Roon bepraat onrust bij Wmo-adviesraad

LISSE – Wethouder Adri de Roon (D66) heeft vorige maand een stevig onderonsje gehad met de WMO-adviesraad. Na het inspreken van Johan van Zoest, lid van deze raad, in de vergadering van de commissie Maatschappij en Financien in de maand februari, liet De Roon weten 'not amused' te zijn.

Van Zoest sprak indertijd zijn ongenoegen uit over de wijze waarop welhaast ieder advies over de invoering van de WMO weerlegd was door de ISD Bollenstreek en de gemeente Lisse. ‘De WMO-adviesraad vraagt zich ernstig af wat de zin is van haar oprichting en voortbestaan, want al onze inhoudelijke adviezen worden weer afgewezen.’

In een vergadering van diezelfde WMO-adviesraad sprak de wethouder zijn gevoelens uit dat de raad zich meer als actiecomite dan als adviesraad opstelt en dat de raad zich moet bezinnen op haar toekomst.

Nico Valstar van het Platform Gehandicaptenbeleid Lisse en tevens lid van dezelfde raad, doet het geheel af als ‘een storm in een glas water’. Hij vertelt hierover: ‘De gevoelens van dat moment werden even uitgesproken, maar de WMO-adviesraad gaat door met haar activiteiten!’