Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2007

Velen stoppen met school

LISSE – Het aantal voortijdige schoolverlaters (vsv) is in Lisse in drie jaar tijd met meer dan 120% gestegen. Verlieten in het schooljaar 2002/2003 nog ‘maar’ 59 jongeren de school voortijdig, in het schooljaar 2005/2006 is dit aantal gestegen naar 131.

De gemeente verklaart een deel van de stijging uit een ‘verbeterde registratie van de vsv-problematiek’ en legt de verantwoordelijkheid bij de jongeren, hun ouders, scholen en onderwijsinstellingen. ‘Maar ook werkgevers hebben een verantwoordelijkheid op het gebied van stagemogelijkheden en het bieden van leerbanen.’
Voornaamste oorzaken die genoemd worden van het stoppen met de opleiding zijn: een verkeerde schoolkeuze, ziekte, gebrek aan motivatie en het niet kunnen vinden van een leerbaan. Het (tot nog toe alleen virtuele) Jongerenloket Duin- en Bollenstreek helpt vsv-ers met het begeleiden naar een onderwijsinstelling.