Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juni 2007

Zes Teylinger Troeven moeten gemeente op toeristenkaart zetten

Wethouder Bert Homan licht recreatievisie toe

VOORHOUT – Het jasje van wethouder Bert Homan ging er tijdens de persconferentie voor uit, want de nieuwe recreatievisie met haar Zes Troeven zal in de komende tijd een hoop stof doen opwaaien. De wethouder wil Teylingen promoten als: ‘Teylingen, buiten in de randstad’ en ‘Cultureel hart aan de Kaag’.

De recreatievisie heeft een aantal kernwoorden als uitgangspunt: Cultuur, Kagerplassen en het Landschap. Vol enthousiasme legt Homan uit over de Zes Troeven van Teylingen: de Kagerplassen, het Bollencomplex, Panorama Tulipland, het bruisende cultureel leven in de kernen, de gunstige ligging in de randstad tussen kust en Kaag en de Ruïne van Teijlingen. Deze laatste wordt in de recreatievisie echter consequent de Ruïne van Teylingen genoemd.

Homan vertelt: ‘Warmond is een kern bij uitstek waar de galeries zich kunnen ontwikkelen, als wij als gemeente bereid zijn om hieraan bij te dragen. We kunnen Warmond als kunstdorp, met bijvoorbeeld een beeldentuin, promoten. Daarnaast willen we Panorama Tulipland combineren met het Kasteel van Teijlingen, waar de bekende Jacoba van Beieren jarenlang heeft gewoond.’

‘Dit oudste watersportgebied van Nederland ligt voor het overgrote deel in Teylingen en we willen het op toeristisch gebied stimuleren. Zo moeten er meer passantenplaatsen komen die eenvoudig bereikbaar zijn. Het aantal ligplaatsen in de jachthavens wordt dan met 800 uitgebreid naar 4900’, aldus de wethouder.

In alle dorpskernen moeten meer terrassen komen; de horecavoorziening in Voorhout mag wat de wethouder betreft mogen worden uitgebreid. Ook het centrum van Sassenheim krijgt een ‘permanenter karakter met veel meer nadruk op het horecaplein, waarbij het terras dat er nu in de zomer is meer geprofileerd wordt.’

De wethouder wil zo snel mogelijk aan de slag met het uitvoeren van de recreatievisie en heeft hiervoor een fors budget nodig. Van de gemeenteraad moet hij toestemming krijgen om jaarlijks een bedrag tussen de 350.000 en 500.000 euro te besteden voor de verbetering van het toerisme.