Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2007

‘Planten kunnen altijd doodgaan’

VOORHOUT - Wim Meijles, voorzitter van volkstuinvereniging Elsgeest, weerlegt de kritiek dat de tuinen niet goed zouden zijn: “Je houdt het altijd dat er een paar zitten te zeuren dat de grond te nat is.”

De bezwaarmakers vinden bij de voorzitter geen willig oor: “De mensen zitten daar geweldig, want we hebben de grond op zijn kop gezet en de ondergrond heeft nu een prima structuur, maar de natuur moet wel zijn tijd hebben zodat de grond gaat zetten. Er ligt een prima drainagesysteem en het duurt gemakkelijk een jaar voordat alles helemaal op orde is. Daar komt ook nog bij dat we de laatste tijd een klap water hebben gehad.”

Dat een verhuizing gevolgen heeft voor de betrokkenen erkend Meijles, “maar mij hebben welhaast geen klachten bereikt. De tuinders hebben een redelijke vergoeding gekregen en er zijn wellicht wat planten dood gegaan, maar die hadden anders ook wel dood kunnen gaan.”