Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2007

Woningbouwplan voor Dever-Zuid blijft spelen

Door Joep Derksen

LISSE – Het door Lisser Kees Horsman aan de gemeenteraad voorgelegde plan om 123 huizen te bouwen in Dever-Zuid blijft de politieke gemoederen bezighouden. Hoewel de gemeenteraad dit voorstel afwees in de raadsvergadering van donderdag 21 juni, heeft het CDA een onafhankelijk onderzoek aangekondigd naar de mogelijkheden van dit plan.

Tijdens de vergadering van de commissie Ruimte & Infrastructuur bleek dat het CDA steun krijgt in haar initiatief van Nieuw Lisse en SGP/ChristenUnie. Commissielid Jos Assendelft (Nieuw Lisse): ‘Een aantal partijgenoten is bij Dever-Zuid gaan kijken of we niet toch woningbouw kunnen gaan realiseren. Het CDA is met een eigen initiatief gekomen. Bestaat er net als bij Nieuw Lisse ook bij andere partijen behoefte om dit onafhankelijke onderzoek uit te laten voeren?’ Hij werd gesteund door fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie): ‘Een breed gedragen onderzoek is uitstekend!’

Commissielid Ed Takken (D66) zag dit plan niet zitten: ‘We hebben een raadsbesluit genomen en dat draai je niet zo maar een, twee drie terug. Ik kan hier niets mee.’ Ook commissielid Dolf Kistemaker (PvdA) was ‘not amused’: ‘Het besluit is genomen en we hebben hier geen behoefte aan.’ Commissielid Johan Vermeij (VVD) sloot zich bij de sprekers van D66 en PvdA aan. Zelfs fractievoorzitter Benno Kooij (CDA) was niet laaiend enthousiast: ‘We willen dit onderzoek voor onszelf uitvoeren. Het is een quick scan om te kijken of er verdere actie nodig is. Op dit moment lijkt het ons geen haalbare kaart om de opdracht voor dit onderzoek van de gemeenteraad te laten uitgaan. Het CDA draagt dus de kosten voor het onderzoek.’

Initiatiefnemer Kees Horsman hoorde de discussie aan op de publieke tribune en kondigde alvast aan in te spreken bij de gemeenteraadsvergadering op donderdag 12 juli.