Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 augustus 2007

Spectaculaire afsluiting van seizoen bij De Boei

VOORHOUT – De vrijdagavonden die in De Boei voor de jeugd tot 16 jaar worden gehouden, kunnen zich verheugen in een grote populariteit. Dat bleek vrijdag 27 juli waar de laatste feestavond voor de zomervakantie werd gehouden, voor deze ene keer in de grote zaal van @Hok.

Door Joep Derksen

Femke van Kampen organiseert als vrijwilligster al sinds 2000 deze avonden: “Met het nieuwe gebouw @Hok hebben we een gigantische stijging gezien in het aantal jongeren dat hier komt dansen op de muziek van de DJ’s. Er waren in het verleden wel eens vrijdagavonden dat er maar vijf jongeren kwamen opdagen, maar tegenwoordig mogen we iedere week 60 – 80 meisjes en jongens verwelkomen.”

Op de avonden zelf worden uiteraard geen alcoholische dranken geschonken, al vinden de energy drinks stevig aftrek: “Dat is heel populair en iedereen drinkt het hier”, weet Dennis Brouwer (11) te vertellen. Over zijn reden waarom hij wekelijks naar op de vrijdagavonden naar @Hok gaat: “Het is hier leuk, ik ben er met mijn vrienden en anders zit ik me toch maar thuis te vervelen.” Ook Thomas Fopma (12) heeft het naar zijn zin: “Ik vind het mooi dat hier zoveel kinderen komen: het is gewoon gezellig!”

Femke: “Met deze avonden kunnen we ook met de kids praten over vrijwilligerswerk. Dit jaar alleen al zijn er vier jongeren die zich gemeld hebben om te helpen bij het toezicht houden, wat schoonmaakwerk te verrichten of tijdens de avond achter de bar te staan.”

Het is half acht ’s avonds en DJ Robin en DJ Martin zetten de muziek aan. De smaak van de jeugd is veranderd in de loop der jaren. De Macarena, Beach Boys, Rolling Stones of Beatles zijn niet te horen, maar de kids gaan hevig uit hun dak op allerlei versies van de Jumpstyle muziek en geven een voorstelling ten beste om hun (ingestudeerde) danspassen te tonen.