Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2007

Geitendieven laten grote plas bloed achter op weiland

Eigenaar Van Oosten woedend

NOORDWIJK – Een gruwelijke misdaad heeft plaatsgevonden in de nacht van woensdag 22 augustus. Criminelen sneden de keel door van een anderhalf jaar oud geitje en namen het mee om op te eten. Jan van Oosten, eigenaar van de schaapskooi waar het geitje met haar moeder verzorgd werd, deed de ontdekking op donderdagmorgen, toen hij een grote plas bloed zag liggen aan de rand van het weiland.

Wanneer Van Oosten erover vertelt, wordt hij nog altijd een beetje emotioneel: ‘Het was het makste geitje dat erbij zat en daarom hebben ze haar ook het eerst kunnen pakken. Uit welke cultuur komen die mensen dat ze dit zomaar doen? Kijk eens naar de moeder: ze mist haar kindje verschrikkelijk.’

Beroerd
Van Oosten heeft aangifte gedaan bij de politie, maar is niet te spreken over de afhandeling: ‘Ze zijn niet eens wezen kijken: is dat nou zoveel moeite om vijf minuten langs te komen?’ Ook heeft hij zelf nog onderzocht of hij de daders kon vinden: ‘Ik ben overal aan het zoeken geweest en heb bij boerderijen in de buurt aangeklopt.’ Hij verzucht: ‘Ik zit hier al 16 jaar en heb nooit moeilijkheden gehad, maar ga nu wel extra verlichting aanbrengen. Kun je het je voorstellen?: ze hebben het beestje de keel doorgesneden, laten doorbloeien en in een zak gedouwd. Je wordt toch beroerd van al dat tuig dat geen respect heeft voor andermans have? Ze moeten me niet in mijn klauwen komen!’ Een ding houdt hem op de been: ‘Ik krijg steun van de mensen om me heen: ze leven met me mee, want ze weten dat ik gek ben op deze beesten.’
Politie
De politie laat weten wel degelijk ter plaatse te zijn geweest na de melding. Volgens een mevrouw in de buurt, die het incident heeft gemeld, zou de heer Van Oosten ter plaatse zijn. Agenten troffen de heer Van Oosten echter niet aan op de Zwarteweg. Later heeft de politie met de heer Van Oosten gesproken. Ook met mevrouw Van Oosten heeft de politie overleg gehad. De zaak is nu voor de politie afgehandeld.