Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2007

Politie grijpt inbrekerstrio

Voorhout maandag opgeschrikt door klopjacht


VOORHOUT – Een laag overvliegende helikopter, rennende politieagenten en geboeide verdachten. Vele tientallen bewoners aan de Beethovenlaan en omliggende wegen kwamen uit hun huizen om te zien wat er aan de hand was op maandag 10 september.

Na een korte en intensieve klopjacht kon de politie twee mannen en een jonge vrouw, allen met de Roemeense nationaliteit, aanhouden. Zij worden ervan verdacht bij een woning in te hebben gebroken. De arrestatie zelf is door de 12-jarige Stefan opgenomen met zijn mobiele telefoon. Hij vertelt: “De helikopter heeft hier wel een half uur rondgevlogen. De vrouw zat al in de politieauto en hield haar handen voor het raam zodat ik haar gezicht niet kon zien.” Stefan’s moeder vult aan: “Om 17:15 zag ik een politieman rennen en een half uur later haastten drie agenten zich ook de wijk in. Direct daarna werkten ze een verdachte tegen de grond op het bruggetje bij de hoek van de Beethovenlaan en de Chopinlaan en een ander werd in het politiebusje gezet.”

Een woordvoerder van politie Hollands Midden geeft nadere informatie: “De politie heeft maandagmiddag 10 september een 19 jarige vrouw en een 26 jarige man uit Oradea en een 19 jarige man uit Calarasi (Roemenië) aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak eerder die middag. Een bewoonster van een woning aan de Meidoornrode was even van huis toen er in haar woning werd ingebroken. Bij thuiskomst merkte ze dat er een persoon in haar woning was. Deze sprong aan de voorzijde vanaf de eerste etage uit het raam. De bewoonster is naar de voorzijde gelopen en zag dat een buurman de achtervolging al had ingezet.”

“Een andere buurman had intussen de politie gebeld. Ook andere getuigen belden met de politie en gaven hun gegevens door. Drie personen die volgens de getuigen zich verdacht hadden opgehouden in de buurt liepen in de omgeving Beethovenlaan / Componistenlaan. Agenten hebben direct de buurt te voet afgezocht en afgegrendeld. De politiehelikopter van het Korps Landelijke Politiediensten werd ingezet. Omdat de personen vermoedelijk met de trein wilden ontkomen werden ook de treinen korte tijd stilgelegd. De politie hield uiteindelijk de drie verdachten aan op de Componistenlaan. Uit de woning bleek een klein geldbedrag en parfum te zijn gestolen. De politie prijst het alerte omtreden van de buurtbewoners en hun oplettendheid.”


“Het onderzoek wordt voortgezet en in verband met dit verdere onderzoek vraagt de politie dat eventuele getuigen zich alsnog te melden bij de politie in Voorhout. Met name komt de politie ook graag in contact met een man die met een fiets was en die agenten aansprak en vertelde dat één van de verdachten door het weiland kwam. Getuigen kunnen bellen met de politie in Voorhout via 0900-8844.”