Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 januari 2008

Bijdrage VSO/ZMOK school

LISSE – Het college geeft definitief haar steun aan het meefinancieren van de uitbreiding van de VSO/ZMOK-school Leo Kanner. Dit is een vorm van voortgezet speciaal onderwijs cluster 4, waarop kinderen met gedragsproblemen zitten. De gemeente doet dit als een van de twaalf gemeenten in de regio Holland-Rijnland, die hiermee voorkomen dat kinderen die naar school willen, toch geen mogelijkheid krijgen.

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) legt uit: ‘We betalen een totaal bedrag van 120.000 euro over een periode van zes jaar. In eerste instantie heb ik me moeten beraden of met de komst van deze nevenvestiging van de Leo Kannerschool er nog noodzaak was voor de uitbreiding van de Don Boscoschool. “Blijven er wel voldoende aantallen kinderen over om deze uitbreiding te rechtvaardigen?”, zo vroeg ik mezelf af. Mij is echter verzekerd dat er altijd behoefte zal bestaan aan leerplekken voor kinderen met gedragsproblemen, want die wil je niet op het reguliere onderwijs hebben.’