Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2008

2.500 euro voor Hospice

DE ZILK – Met het zingen van zeemansliedjes werd maar liefst 2.500 euro opgehaald voor het Hospice Duin en Bollenstreek. Dit was te danken aan het Zeemanskoor ‘Overal’, dat zaterdag 31 mei een jubileum benefietconcert gaf samen met het Shantykoor ‘De Zilk’.

‘Overal’ vierde afgelopen weekend haar 5-jarig jubileum en zette met Shantykoor ‘De Zilk’ dit benefietconcert op. Het was een groot succes, want alle aanwezigen die een kaartje van 7,50 euro hadden gekocht, beleefden een fantastische avond. Er werd geklapt en meegezongen op bekende nummers als ‘Anchors away’, ‘Land van Maas en Waal’ en ‘Ik sta op wacht’ en zelfs werd er gestijldanst op de muziek.

Mevrouw Schaddé van Dooren is blij dat ze gekomen is: ‘Ik heb een kennisje die bij ‘Overal’ zit. Ik had nog nooit een hele avond met zeemansliederen meegemaakt, maar het is fijn dit te doen. Bovendien is het voor een belangrijk goed doel: het Hospice.’ Wim Goedhart geniet ook: ‘Ik houd wel van een gezellige avond met Nederlandse muziek. Zelf kom ik uit Lisse; ik zou best wel lid willen worden van een shantykoor, maar het is er nog nooit van gekomen. Ik heb nooit gevaren, dat is vaak een vereiste om lid te zijn, en bij verenigingen waar dit niet zo is, bestaat er een wachtlijst.’ Helemaal vooraan zit de heer Wijnands met zijn vrouw: ‘Een vriend van ons zit bij ‘Overal’ en als hij een concert geeft, dan komen wij. Altijd.’

1 Comments:

At 6:36 p.m., Anonymous Anoniem said...

Lekker uit de losse pols geschreven

Jan Persoon

 

Een reactie posten

<< Home