Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 juni 2008

Garantstelling FC Lisse

LISSE – De gemeentelijke garantstelling voor FC Lisse om de aanschaf van een extra kunstgrasveld en acht nieuwe kleedkamers te bewerkstelligen, krijgt de goedkeuring van de raad. Dit bleek na afloop van de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 10 juni. Enkele vragen waren er, maar wethouder Bas Brekelmans (VVD) wist ze allen te pareren.

Commissielid Gerben Cozijnsen (CDA): Vanuit het college hadden we een principieel besluit genomen om geen garantstelling meer te geven. Toch gebeurt dit nu met FC Lisse. Nu komt er een nieuw beleid met uitzonderingsmogelijkheden. Dit is een precedentwerking.’ Brekelmans: ‘We hadden gezegd dat we een garantstelling niet willen, maar moet je dat koste wat kost volhouden. We vinden dat het gerechtvaardigd is om die hand wel uit te steken. We hebben eerder beloofd dat we FC Lisse zouden helpen als het geen geld kost.’ Bijna alle politieke partijen waren positief over de garantstelling, maar Cozijnsen wilde namens zijn fractie nog geen definitief akkoord geven.