Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juli 2008

Kooij pleit voor meer geld politie

LISSE – ‘Ik maak me zorgen over de personeelssterkte van de politie in Lisse.’ Fractievoorzitter Benno Kooij (CDA) maakte zijn bezorgdheid duidelijk tijdens de vergadering van de commissie Regionale Zaken op maandag 23 juni. Onderwerp van gesprek was de agenda van de vergadering van het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio.

Kooij: ‘1% van de salarisverhogingen die naar het personeel gaat, wordt verhaald uit de korpsen zelf. De BTW gaat volgend jaar ook omhoog. Ik maak me zorgen over de personeelssterkte in Lisse voor de politie. De formatie is hier groter dan de bezetting en bovendien moeten we miljoenen extra bezuinigen dan we al moesten. Ik ben bang dat dit uit de formatie gehaald moet worden en niet uit meer efficiënt werken, wil je kunnen bezuinigen. Wat betekent dat voor Lisse? Worden de benodigde gelden wel of niet uit het blauw voor Lisse gehaald? Ik wil de voorzitter van het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio, burgemeester Lenferink, oproepen om bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken meer geld te vragen, zodat we niet zelf op de politie hoeven te bezuinigen.’