Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 oktober 2008

Is Teylingen één geheel of een optelsom van kernen

Voorhoutse stamtafel komt bijeen

VOORHOUT – Zaterdag 4 oktober om 16:30 vindt het maandelijkse Voorhouts uurtje stamtafel weer plaats in hotel café restaurant “Boerhaave”. Ook dit keer wordt weer ingehaakt op de actualiteit: gaat de gemeente daadwerkelijk kiezen voor de bevordering van het profiel van de kernen?

Ter introductie voor de komende vergadering laat de vast Stamtafelgespreksleider weten: “De gemeenteraad moest kiezen tussen twee onverenigbare projecten: óf het imago van de nieuwe gemeente Teylingen oppoetsen óf de identiteit van de kernen benadrukken. Meer aandacht voor het belang van de fusiegemeente betekent onherroepelijk minder profiel voor de kernen Voorhout, Sassenheim en Warmond en vice versa. Na een vurig betoog van een gemeenteraadslid ontspon zich in de gemeenteraad een nogal chaotische discussie, maar uiteindelijk koos de raad dan toch voor het bevorderen van het profiel van de kernen. De raad kwam tot de conclusie dat de burgers vooral daar hun gemeenschapsgevoel beleven.”

“Nu die keuze eenmaal gemaakt is, zal er een concreet gevolg aan moeten worden gegeven. Er moet een beleidsformule worden ontwikkeld die juist die elementen omvat die het dagelijks leven van de inwoners raken: aandacht besteden aan lang gekoesterde wensen, prettige dingen bevorderen, ergernissen wegnemen. Vervolgens hoort bij een beleidsformule een plan van uitvoering: welke zaken worden met welke prioriteit aangepakt. Voor het geheel en voor elk onderdeel afzonderlijk moet een tijdlijn worden aangegeven en tenslotte moet de financiering van het geheel worden verzekerd.”
Over een ding zullen de vaste stamtafelaars ongetwijfeld verheugd zijn: “Voor Voorhout is er weliswaar nog geen brede beleidsformule, maar een oude hartenwens van veel Voorhouters krijgt nu wel alle aandacht: het inrichten van de Herenstraat tot een aangename verblijfsruimte, waar het veilig en plezierig winkelen is.” De Stamtafel praat over deze en andere actualiteiten op zaterdag 4 oktober om 16:30 uur in Boerhaave.