Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 november 2008

Teylingen krijgt rol in regiocomedy “Pauwen en Reigers”

“Er is een risico dat dit landelijk uitgezonden wordt”

TEYLINGEN – Wethouder Bert Homan ondertekende donderdag 30 oktober een participatiebijeenkomst voor de regiocomedy “Pauwen en Reigers” van TV-West. Gerard Milo, directeur van TV-West kwam hiervoor naar het bestuurscentrum in Voorhout en vertelde over de serie, die afgelopen week van start is gegaan.

Door Joep Derksen

De wethouder was zeer verguld met deze participatiebijeenkomst, die erop neer komt dat de gemeente 20.000 euro bijdraagt, zodat er bekendheid wordt gegeven aan de naam Teylingen. Ook zijn er in de komende twintig afleveringen speciale shots te zien van bezienswaardigheden binnen de gemeente, zoals de ruïne van Teylingen en de Kagerplassen. “Dit alles wel moet wel passen binnen het script. De sponsors bepalen niet de inhoud, maar dat is aan de scriptschrijvende producent”, relativeerde Milo.

Homan vertelt: We zijn blij dat het zover gekomen is en trots dat TV-West zich nu ook op Teylingen richt. Ik heb al licht jaloerse mails van een paar collega-wethouders ontvangen. Onze strategie is om Teylingen meer bekendheid te geven in de regio en dat doen we door de dorpen meer in de picture te zetten. Er is zelfs een ‘risico’ dat deze serie landelijk uitgezonden wordt, bijvoorbeeld bij SBS6 of de KRO.”

De eerste aflevering van de serie “Pauwen en reigers” trok 400.000 kijkers: een bijzonder hoge kijkdichtheid voor een regionale zender. Milo: Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar het is een veelbelovend begin: het aantal is in ieder geval 150.000 kijkers hoger dan we normaal hebben. Het is belangrijk om met durf en creativiteit zo’n programma te maken om meer van de regio te laten zien. Voor een groot deel zit ons luister- en kijkpubliek in de regio Den Haag. Je kunt je afvragen of ze in Den Haag wel zitten te wachten op een verhaallijn in de Duin- en Bollenstreek, maar als je een goede komedie maakt, met herkenbare situaties en locaties, dan is het voor de kijkers altijd interessant.”

Hij vervolgt: “Ik wil niet in de voetsporen treden van de producent, maar er zijn plannen om bekende lokale persoonlijkheden gastrollen te laten spelen, zoals een wethouder of een burgemeester.” Heeft wethouder Homan hier interesse in? Lachend wimpelt hij dit af: “Laat mij maar wethouder zijn.” Als de serie, die 1,2 miljoen euro kost om te maken, succesvol blijft, heeft TV-West de ambitie om een tweede reeks te maken. “Dan gaan we ook weer om de tafel zitten”, kondigde Homan aan.