Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2008

Zeer ontstemd

VOORHOUT – “De soep wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. Er zou sprake zijn van het doortrekken van de Boudewijn van Beeststraat, maar dit gaat niet meer door. Wel is de bedoeling dat er een voetgangerstoegang gemaakt wordt aan de achterkant van de tijdelijke units. Ook op het terrein zelf komt voldoende parkeergelegenheid en de units worden bereikbaar vanaf de Jacoba van Beierenweg, al moet hiervoor nog wel een uitritvergunning worden afgegeven.” Dit laat een gemeentelijk woordvoerder desgevraagd weten, reagerend op de onrust over de plannen voor het aanleggen van een doorgaande weg.

Over het te voortijdig plaatsen van de units voor de buitenschoolse opvang stelt de woordvoerder: “Inderdaad waren we van plan om als gemeente samen met De Speelbrug een inspraakavond voor de omwonenden te houden. Het doel was om in de inspraakperiode de bewoners ook inspraak te geven. Maar omdat die units al geplaatst waren, heeft de gemeente het werk stilgelegd. We waren zeer ontstemd over die plaatsing: zo gaan we niet met elkaar om en dat was ook de reden dat wethouder Gerrit van der Meer niet aanwezig was bij de inspraakavond.”
Ze kan nog niet zeggen of er maandag 24 november weer begonnen kan worden met het voltooien van de units: “Er wordt gekeken of er bezwaren zijn: daar is die inspraakperiode voor die woensdag 19 november afloopt. Stel dat er bezwaren zijn, dan kijken we of de bouw opgeschort moet worden. Of er maandag begonnen kan worden met bouwen, hangt helemaal af van de soort bezwaren die binnenkomen. Zijn er überhaupt bezwaren en hoe terecht zijn die bezwaren. Ik kan me de hoop van De Speelbrug voorstellen om maandag weer te beginnen, maar kan niet bevestigen dat dan al voortgezet kan worden met de bouw.