Een kort lontje
Pff, het jaar 2008 ligt achter ons. Uit blijdschap hebben we met z’n allen voor tientallen miljoenen vuurwerk in de lucht geschoten en nu kijken we gespannen naar wat 2009 voor ons in petto heeft.
De verschillende belangengroepen zetten hun lobbies ondertussen gestaag door. Zo hoorde ik eerder deze week van een voorstel om de kosten voor verbouwingen aan woningen aftrekbaar te laten maken van de belastingen. Ook word de roep om belastingverlagingen steeds luider en komt ook het idee van de vlaktax weer uit het ronde archief.
In al m’n naïviteit meende ik dat geen enkele Nederlander tegenstander zou zijn van belastingverlaging, maar in een discussieprogramma op de radio bleek deze opvatting niet houdbaar te zijn. Een van de respondenten verwoordde het als volgt: “Ik heb tienduizenden euro’s verloren met m’n aandelen. Denkt u nu werkelijk dat ik extra ga uitgeven als ik er een paar honderd euro bij krijg?” Zelf zie ik een belastingverlaging wel zitten, al was het alleen maar om de stijgende kosten van gas, water, elektriciteit, gemeentelijke lasten, autolasten, OV-tarieven, et cetera, enzovoort, undsoweiter deels te compenseren.
De PVV heeft het ondertussen weer voor elkaar. Vorig jaar ging Tweede Kamerlid Hero Brinkman samen met collega’s van andere politieke partijen naar de Antillen en draaide het officiële bezoek uit op een discussierel over uitspraken van dezelfde Brinkman dat het in deze overzeese gebieden “een corrupt zooitje” is. Momenteel is er weer een delegatie op Aruba voor parlementair overleg tussen Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba en weer gaat het alleen om Brinkman. De Chef Protocol van Aruba, Eric Brete, riep in het openbaar uit dat hij “zich moet inhouden om Brinkman niet kapot te slaan”. Het is natuurlijk absurd dat een Chef Protocol dit soort uitspraken doet. Partijleider Geert Wilders sprak er schande aan, maar iets zegt me dat hij zich ook stilletjes in de handen heeft gewreven.
Ondertussen laat het Vaticaan zich van zijn milieuvriendelijke kant zien en gaat de oorlog aan tegen de anticonceptiepil. Onderzoek heeft volgens deze religieuze organisatie aangewezen dat het pilafval (na gebruik dus) slecht is voor het milieu en de fertiliteit bedreigd van de mannen. Dit was geschreven in de “Osservatore Romano”, de krant van het Vaticaan. Tja.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home