Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2009

Happende haaien, ballenbakken en luchtkussenstormbanen

Grootste straatluchtkussenfestival van Nederland

VOORHOUT – Zondag 7 juni is het weer zover: het grootste straatluchtkussenfestival van Nederland zal jong en oud(er) naar de Herenstraat laten komen. Daar liggen 25 verschillende luchtkussens te wachten om in gebruik genomen te worden. De Teylingen Ondernemers Vereniging Voorhout organiseert dit evenement en de opbrengsten van de vijf euro entree gaan naar het goede doel. Dit jaar is dat de stichting Jeugd Vakantie-evenementen Teylingen; een organisatie die er belangeloos voor zorgt dat jaarlijks honderden kinderen in Warmond, Sassenheim en Voorhout volop kunnen genieten tijdens hun vakantie door middel van spelletjes, uitjes en huttenbouw.

De tienduizenden mensen die het straatluchtkussenfestival in voorgaande jaren bezocht hebben, weten dat een bezoek aan dit evenement garant staat voor een onvergetelijk dagje uit. De allerkleinsten zijn uren zoet met de basisluchtkussens en de ballenbak op het parkeerterrein van de Plus. De wat oudere jeugd vermaakt zich ongetwijfeld met de meer uitdagende luchtkussens, zoals de “happende haai”, touwtrekbaan, de bunjyrun en de luchtkussenstormbanen, al dan niet met water.

Waterstormbaan

Medeorganisator Jos Hoek laat weten over het straatluchtkussenfestival dat zondag 7 juni van 13:00 uur tot 18:00 uur zal plaatsvinden: “Samen met de Oranje Vereniging Voorhout, IJsclub Voorhout, Rotary Voorhout en IJvents Luchtkussenverhuur organiseert de TOV-V dit gebeuren. Voor vijf euro kan de hele dag van alle springkussens gebruik gemaakt worden.” De organisatie zorgt er hierbij wel voor dat de vier-minners zich niet op de waterstormbaan begeven en dat de 16-plussers de ballenbakken in beslag nemen.

Hoek vervolgt: “Dit jaar wordt het evenement uitgebreid met een krachtmeting voor teams. Middels een zeskamp zullen de diverse teams, bestaande uit zes tot acht personen, vanaf de leeftijd van 16 jaar, met elkaar een competitie aan gaan. Deze competitie bestaat uit verschillende elementen, verbonden aan de luchtkussenobjecten. Inschrijving is reeds mogelijk voor eveneens € 5,= per deelnemer via de site www.teylingenov.nl en bij Hoek boek & kantoor, gevestigd aan de Herenstraat 63 in Voorhout, waar het inschrijfformulier op te halen en in te leveren is. Stel dus snel je team samen, met bijvoorbeeld familieleden, vrienden, buren of (sport)collega’s en laat zien dat je de sterkste bent.”

Dit jaar zullen alle, in Teylingen bestaande, pretbands hun gezellige klanken ten gehore brengen. Fans van Kleintje Pils, de Straatklinkers, de Bierleppen, de Mexicanos, Éx. BTW, de Flierefluiters, de Feesttoeters en de Als je maar bekend Band kunnen dus hun hart ophalen. Deze acht bands geven om 17.00 uur voor het eerst in hun bestaan een gezamenlijk optreden. Kaartjes voor dit grootste straatluchtkussenfestival van Nederland zijn op de dag zelf verkrijgbaar aan de Herenstraat in Voorhout. Voor meer informatie:
www.luchtkussenfestival.nl.