Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 mei 2009

Recordopbrengst Paveivo

VOORHOUT – Hoezo crisis? De vele veilingbezoekers aan de Paveivo St. Bartholomeus veiling zorgden ervoor dat maar liefst 56.090 euro werd ingezameld voor de kerk. De meer dan 500 geveilde stukken gingen grif van de hand en de organisatoren zijn meer dan tevreden.

Aan het begin van de avond was het nog rustig, dus de aanwezige mensen konden de eerste geveilde artikelen voor een prikkie optikken. Producten als Jonge Jenever, kookboeken, bloemen en planten gingen weg voor bedragen onder de winkelwaarde. Maar naarmate de avond vorderde, en wellicht ook de alcoholische versnaperingen intensiever genuttigd werden, boden de toegestroomde veilingbezoekers steeds meer tegen elkaar op.
De schapen die al ruim honderd jaar op de Paveivo geveild worden, gingen over van eigenaar voor een bedrag van 600 euro. Ook de kerstworkshop, het koken met Willem Vogels, de kilo’s varkenshaas en het klaverjassen met oud-kapelaan Straathof waren veilingtoppers. Alleen de opbrengst van de kerkelijke Paaskaars viel met 400 euro licht tegen, zeker gezien het feit dat deze Paaskaars het hele jubileumjaar in de kerk heeft gestaan. De Paveivo-organisatie klaagt echter niet en telt haar zegeningen: de recordopbrengst heeft alle verwachtingen overtroffen.