Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2009

Topkok geeft aspergekookdemonstratie

VOORHOUT – Om te weten of asperges vers zijn, moet je twee asperges tegen elkaar wrijven: als ze een piepend geluid maken, zijn ze absoluut vers. En uiteraard zijn verse asperges het lekkerst om klaar te maken en te eten. Er zijn echter veel verschillende manieren om lekkere asperges op tafel te krijgen: koken, stomen, wokken. Vrijdag 8 mei tussen 11:00 uur en 14:30 uur geeft topkok Martin Bos een aspergekookdemonstratie bij groentespecialist Van Kesteren.

Door Joep Derksen

Asperges worden gestoken van half april tot 24 juni. De topkwaliteit asperges zijn Klasse 1 AA asperges en hiervan gaan er precies 12 in een kilo. Mede-eigenaar Frans van Kesteren geeft voorafgaand aan een interview een handige tip aan een van zijn vele aspergeminnende klanten: “Als je asperges goed wilt bewaren, moet je ze wegleggen in een vochtige theedoek in de groentela, daarna goed schillen, een klein stukje van de onderkant afsnijden en vervolgens circa 20 minuten koken.”

Hij vervolgt tegen de interviewer: “Een hoop mensen weten niet dat er veel verschillende manieren zijn om asperges voor te bereiden. Vaak worden asperges alleen met aardappeltjes, beenham en een sausje gegeten. Voor het eerst organiseren wij een evenement in onze winkel: de topkok Martin Bos gaat vrijdag 8 mei demonstreren hoe je asperges kunt wokken, stomen of in salades kunt verwerken. De mensen kunnen dan gratis komen kijken en proeven. Deze activiteit is ook een leuke aanrader voor alle echtgenoten die op moederdag hun vrouw kunnen verrassen door voor hen asperges te wokken.”

Uiteraard zijn er ook receptenflyers aanwezig en zal de topkok waardevolle tips meegeven aan zijn publiek. Van Kesteren roept enthousiast uit: “De mensen moeten komen, kijken, keuren en proeven!”