Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2009

SCAL beheert culturele accommodaties

LISSE – Een stichting die culturele accommodaties beheert en exploiteert. Uiterlijk op 1 januari 2010 moet de stichting SCAL (Stichting Beheer Sociaal-culturele en Culturele Accommodaties Lisse) deze taken op zich nemen. SCAL zal dit jaar nog ’t Poelhuys gaan exploiteren en beheren. Vanaf 2010 vallen ook de Beukenhof en De Greef onder het SCAL en vanaf 2011 geldt dit voor Kindervreugd/De Engel en het nog te bouwen Cultureel Centrum. Dit maakte wethouder Bas Brekelmans (VVD) dinsdag 2 juni bekend.

Twee deelprojecten wil de gemeente opstarten: wat ’t Poelhuys betreft komt er een renovatie en mogelijk een uitbreiding van het pand als daaraan behoefte blijkt te bestaan. Ook wordt een onderzoek uitgevoerd als onderbouwing van de te maken keuze betreffende Beukenhof. Beoordeeld wordt dan of de Beukenhof gerenoveerd danwel gesloopt en opnieuw opgetrokken wordt. De gemeente zou dit dan bij voorkeur willen doen op of bij dezelfde locatie.

Brekelmans: ‘Wat de culturele voorzieningen betreft, willen we één lijn trekken, net als bij de sportvoorzieningen. Het is niet mogelijk om een commerciële organisatie dit op zich te laten nemen en daarom hebben we besloten om de Stichting SCAL op te richten. We beginnen met ’t Poelhuys. Als de Stichting een feit is en een manager is aangesteld, wordt het beheer van ’t Poelhuys overgenomen. Daarna volgt het beheer van de Greef, Beukenhof en later ook Kindervreugd en het Cultureel Centrum.’
Een achterliggend rapport geeft nog opmerkelijke informatie over het Cultureel Centrum: ‘Als dit gereed is gekomen, zal dit leiden tot een kostenverhoging. De mate waarin is voor een zeer groot deel afhankelijk van het artistieke ambitieniveau betreffende het Cultureel Centrum. Daarnaast zal het gereedkomen ervan leiden tot een hoger exploitatietekort bij ’t Poelhuys omdat o.a. het Filmhuis daar (waarschijnlijk) uit zal vertrekken naar het Cultureel Centrum.’