Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 augustus 2009

Toekenning planschadevergoeding

LISSE – De bewoner van Broekweg 144 ontvangt 5.315,58 euro aan planschadevergoeding van de gemeente. Het betreft planologische maatregelen voor het realiseren van de woningen langs de Grevelingstraat/Visserpark.
De planologische maatregelen betreffen onder meer het plaatsen van een verhoogd plateau op de kruising Broekweg-Grevelingstraat. Bovendien is de bewoner van Broekweg 144 van mening dat door de planologische wijziging zijn woongenot is verminderd, ten gevolge van het verlies aan zonlicht, uitzicht en privacy. Het onafhankelijke planschadebureau SAOZ is door de gemeente Lisse ingeschakeld om te oordelen over de ontvankelijkheid en de hoogte van de ingediende schadeclaim. Dit bureau stelde de bewoner in het gelijk.
Wethouder Guus Mesman (PvdA) liet dinsdag 18 augustus weten: ‘Door de planologische wijziging is planschade ontstaan voor het perceel Broekweg 144. We gaan over tot uitkering van het vastgestelde planschadebedrag. Alle kosten, inclusief de kosten voor het inwinnen van advies van de SAOZ, worden in rekening gebracht bij de projectontwikkelaar, Horsman & Co. Vastgoed B.V.’