Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 september 2009

Schildersculpturen en brulkannetjes bij Plan 4

LISSE – Een nieuwe expositie met een combinatie van schildersculpturen en gekleurd glaswerk. Deze expositie vindt van zaterdag 5 tot en met zondag 27 september plaats bij het Kunstenaarscollectief Plan 4. Schilder Wouter Ruigrok en glasblazer Yvon Trossèl hebben een selectie gemaakt uit hun werk. Door de combinaties van de creaties is een bezoek aan Plan 4 absoluut de moeite waard.

Trossèl informeert: ‘Sinds mijn 18de ben ik bezig met glas: ik vond dat er al genoeg schilders waren en wilde wat anders doen. Het woordje glasblazen sprak tot mijn verbeelding: het vuur, de kleuren en het lichtgevend glas. Die verbeelding is alle jaren mijn drijfkracht geweest.’ Ze vervolgt: ‘In Lisse is nog nooit mijn glas tentoongesteld. Kom dus vooral kijken naar de mooie glazen en brulkannetjes, die overigens een prachtig cadeau kunnen zijn voor uzelf of anderen.’

Ruigrok laat weten: ‘Van mijn hand is een hele golf nieuw werk van de laatste anderhalf jaar te zien. Ik noem het schildersculpturen: met dit werk ben ik bijna aan het beeldhouwen op het platte vlak. Ik ga uit van de ruwe vormen en ga vervolgens op zoek naar het nieuwe beeld. De Chinese en Indonesische houtsnijwerken met als thema de oneindigheid hebben me tot dit werk geïnspireerd. Vormen in vormen zijn in deze totaalsculptuur verstrengeld als riet.’

De combinatie van het glas en de schilderijen is inderdaad opmerkelijk: de creaties van Trossèl en Ruigrok versterken elkaar door hun wederzijdse aanwezigheid. In alle werken zitten dans, beweging en ritme: een lust voor het oog.
De expositie wordt op zaterdag 5 september om 14:30 uur geopend door Abraham van de Wal. Plan 4 is gevestigd aan de Heereweg 249 te Lisse (schuin tegenover de Digros).