Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 september 2009

Sportplaatjesrage ondersteunt Dirk Kuyt Foundation

VOORHOUT – Ouders, grootouders, ooms en tantes kunnen hun borst nat maken. Tot midden november zal het voor hen niet mogelijk zijn om te gaan winkelen zonder dat de kinderen mee willen. Niet voor de gezelligheid, maar voor de sportplaatjes van de lokale sporthelden. Sinds maandag 7 september liggen de sterrenalbums voor de sportplaatjesspaaractie bij de 25 lokale winkels.

Maar liefst 5.000 sterrenalbums en honderdduizenden kaartjes met een foto van een lokale speler of team zijn gedrukt. Daarnaast is ook een onbekend aantal zogeheten ‘Gouden Kuytjes’ in omloop: pas met zo’n Gouden Kuytje is het sterrenalbum compleet en kunnen de spaarders in aanmerking komen voor een mooie prijs.

De door de winkeliersvereniging TOV-Voorhout actie “Voorhout Sportief” is opgezet in samenwerking met Voetbalvereniging Foreholte, Mixed Hockeyclub Voorhout en Handbal Vereniging Foreholte. Iedere club heeft 18 spelers geselecteerd (zowel jeugd als senioren) waarvan plaatjes in omloop zijn. Deze plaatjes kunnen geplakt worden in een sterrenalbum. De plaatjes worden gratis weggegeven bij aankoop van producten in de lokale winkels en een sterrenalbum (eveneens verkrijgbaar in de winkels) kost 2,50 euro. De totale opbrengst van de albumverkoop komt toe aan de Dirk Kuyt Foundation, een organisatie die zich inzet om kinderen met een beperking te kunnen laten sporten.
Wim Klok, bekend van zijn viszaak maar ook bestuurslid van de TOV-Voorhout, laat weten: “Deze plaatjes zijn overal verkrijgbaar, dus niet alleen bij de supermarkten maar ook (en misschien wel vooral) bij de kleinere winkeliers. De eerste tien mensen die een sterrenalbum vol hebben, inclusief een Gouden Kuytje, krijgen door Dirk Kuyt gesigneerde ballen, sjaaltjes of shirts. Op woensdag 28 oktober vindt er een sportplaatjesruilbeurs plaats bij Voetbalvereniging Foreholte. Bezoek dus tot die tijd en daarna een van de 25 deelnemende winkels!”