Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 oktober 2009

Buurtplatform vervangt buurtschouw

LISSE – Er komt een buurtplatform ter vervanging van de opgeheven buurtschouwen. Tijdens een buurtplatform, praten organisaties als politie en buurtverenigingen met bewoners en de gemeente een avond lang over de positieve en negatieve kanten van een wijk. Deze informatie gaf Monique van der Weijden, verantwoordelijk voor het buurtgericht werken, tijdens de vergadering van de Seniorenraad op maandag 12 oktober.
Van der Weijden: ‘We willen door de buurtplatforms juist buurtgericht gaan werken. Tijdens die avond praten we niet alleen over de problemen, maar ook over wat we er aan gaan doen. Lisse kent 24 buurten, maar deze buurten hebben we in vijf clusters gestopt: vier clusters voor het wonen en 1 cluster voor bedrijven. De eerste buurtplatformavond wordt gehouden voor het cluster Centrum – Oranjewijk – Laan van Rijckevorsel; het gebied waar de brede school komt.’