Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 oktober 2009

Mesman staat verkoop woning niet toe

LISSE – ‘Eerst moet u proberen uw agrarische bedrijfswoning te verkopen en pas na een jaar willen we toestemming geven om van uw pand een particuliere woning te maken.’ Dit standpunt neemt de gemeente in op het verzoek van de eigenaar van het woonhuis aan de Catharijnelaan 5 om zijn agrarische bedrijfswoning aan een niet-agrariër te verkopen.
De kwekerij aldaar is opgeheven en de 69-jarige eigenaar heeft geen opvolging. Nu kan de man zijn bezit van de hand doen, maar de gemeente wil nog geen toestemming geven, zo laat wethouder Guus Mesman (PvdA) middels een ambtelijk rapport weten: ‘Er is in dit geval nog geen (enkele) poging ondernomen om te bezien of het onroerend goed wél agrarisch valt te verkopen. Ik deel zonder meer de mening dat met slechts circa 1 hectare land en een dergelijke (kostbare) woning er op, hier geen (nieuw) rendabel bedrijf valt te stichten. Daarmee is evenwel niet uitgesloten dat een agrariër, met al dan niet grond elders in de streek, hier niet zou willen wonen.’ De eigenaar moet dus het onroerend goed laten taxeren en een jaar lang actief in de verkoop zetten. Pas na een jaar, als het object onverkoopbaar blijkt, wil de gemeente een gebruiksontheffing honoreren.