Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 februari 2010

Shawano’s hechten aan goede contacten met de buren

LISSE – Omwonenden van de Lissese scoutinggroep Shawano’s zijn vrijdag 5 februari op bezoek geweest in het clubhuis aan de Randmeerstraat. De Shawano’s hadden de buren op de koffie gevraagd naar aanleiding van klachten over geluidsoverlast.

Bewoners van de Randmeerstraat en de achterliggende straten hebben zich in de laatste decemberweken geërgerd aan experimenten vanuit het clubhuis met ‘carbidschieten’ en dat is natuurlijk niet de bedoeling, zegt Shawano-voorzitter Phil Krom.

De scoutinggroep wilde graag in gesprek met de omwonenden die zich ergeren en daarom kregen ongeveer 150 bewoners een persoonlijke uitnodiging om op bezoek te komen. De belangstelling voor die avond was niet overweldigend; twee bewoners hebben gebruik gemaakt van de uitnodiging. ‘Gelukkig heeft een aantal omwonenden laten weten totaal geen hinder te ondervinden, maar door de scouts juist gezelligheid in de wijk te ervaren’ aldus Krom. Enkele bewoners bleken zich inderdaad aan de oudejaarsperikelen te hebben geërgerd en ook zijn er opmerkingen gemaakt over late zomeravondactiviteiten.
Het scoutingbestuur heeft naar aanleiding van het overleg met de bewoner besloten definitief te stoppen met het carbidschieten voor, tijdens en na de jaarwisseling. ‘Overigens is niet elke jongere die zich in de omgeving van de Randmeerstraat ophoudt per definitie een Shawano’, zegt de scoutingvoorzitter. ‘Wij krijgen ook wel eens klachten over geluidsoverlast door andere jongeren.’ Krom is van plan om in de toekomst vaker overleg te voeren met de omwonenden. ‘Een goede buur is immers beter dan een verre vriend.’