Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 maart 2010

Digros mag op zondag open

LISSE – De Digros mag vanaf nu tot 31 december iedere zondag tussen 16:00 uur en 22:00 uur open zijn. Dit besluit nam het college op dinsdag 9 maart.

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) laat hierover weten: ‘Supermarkt Digros heeft al meerdere malen ontheffing aangevraagd om op zondagen of zondagavonden open te mogen zijn. Voorheen was er in de gemeente Lisse geen openstelling op zondag mogelijk, maar met de aanpassing van de winkeltijdenverordening, heeft moederbedrijf Detailconsult opnieuw een ontheffing voor openstelling op zondagavond aangevraagd. Het college heeft in meerderheid ingestemd met deze aanvraag, met uitzondering van wethouder Jan Kippers.’
Hij vervolgt: ‘Dit is iets nieuws in Lisse. Nu is de politieke realiteit dat een meerderheid voor het hebben van een aantal koopzondagen is. Daarom vonden we als college dat we het categorisch afwijzen van een zondagswinkel moesten heroverwegen. De Digros vraagt al jaren een vergunning hiervoor aan. Er mag maar een supermarkt op zondagmiddag tot zondagavond open zijn, dus beginnen we met hen. Overigens mogen er voor de Digros niet allerlei activiteiten plaatsvinden, mede omdat de Hervormde Kerk iedere zondagavond om 19:00 uur een dienst houdt. Na een jaar kan eventueel een andere supermarkt opteren voor deze mogelijkheid.