Theo is de chef
Door Joep Derksen
Sinds zijn televisieoptreden heeft Guijt (40) eigenlijk nog geen moment rust gehad. “Ik kreeg tijdens de 30 minuten durende uitzending 53 sms-jes en of ik nu in Voorhout of in Lisse op straat loop; overal word ik herkend.” Het kan soms raar lopen in het leven, want oorspronkelijk zou de Voorhouter helemaal niet in het programma verschijnen: “Ik had mijn broer opgegeven om deel te nemen als kookhobbyist, maar hij vond dat er teveel tijd in het deelnemen zou gaan zitten. Vervolgens mailde RTL me of ik wellicht interesse had.”
Dat was dus zo en het televisieoptreden beviel Guijt uitstekend: “We hebben vier dagen lol gehad en het kookniveau van de hobbyisten ligt zeer hoog. Zelf kook ik al 25 jaar, maar je leert steeds weer wat nieuws. Ik houd er als individualist van om schilderijtjes op borden te maken en ik vond het prachtig om te zien hoe de anderen ook mooie schilderijtjes konden realiseren. We hebben duidelijk genoeg kooktalent in Nederland.”
Raden
Vast onderdeel van het programma is, dat de overige drie hobbykokers moeten raden wie de echte chef-kok is en Guijt sprak al zijn toneelervaring bij Cultuur Verheft aan om dit te voorkomen. “Ik vertelde dat ik schilder was en had van mijn buurman, een echte schilder, veel informatie gekregen over het vak. Zo viel ik niet door de mand toen ze technische vragen gingen stellen. In mijn hoofdgerecht had ik de risotto bewust verziekt, zodat het eten niet helemaal perfect zou zijn. Mijn hertenrugfilet was echter fenomenaal.”
Zijn televisiecarrière smaakt naar meer: “Die camera was vijf dagen op me gericht, maar ik bleef gewoon mezelf. Voor het programma ging ik ook bij winkels langs, zoals Van Kesteren en Klok. Het is leuk om mijn mededorpsbewoners op de kaart te zetten. Ik had niet verwacht dat het televisieprogramma zo’n impact zou hebben, maar ik zou het zo weer doen. Ook met andere kookprogramma’s.”
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home