Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 maart 2010

“Ze willen ons alleen maar uitmelken”

VOORHOUT – Voor één keer fungeerde de stamtafel als de ronde tafel conferentie en werden er geen Voorhoutse, maar regionale en zelfs landelijke ontwikkelingen besproken. Uiteraard waren de gemeenteraadsverkiezingen het belangrijkste onderwerp van gesprek, waarbij de Teylingse uitslag iedereen hogelijk verbaasde: “Ik heb met veel mensen gesproken en niemand zei dat die op de VVD gestemd had”.

Het nut van de politiek als geheel werd zaterdag 6 maart betwijfeld: “Je kunt die ondeskundige raadsleden toch niet over grote projecten laten beslissen!? In theorie is de gemeenteraad de baas, maar in de praktijk hebben ze niets te vertellen. We hebben in Nederland geen enkele goede leider, zoals vroeger Lubbers of Kok. Ook plaatselijk moet er meer controle worden uitgevoerd op de colleges. Dus moeten de raadsleden kritischer kijken naar hoe de wethouders benoemd worden en welke beslissingen ze nemen.”

Toekomst

De inwoners van Teylingen en de naburige dorpen staat nog veel politieke ellende te wachten, daarover waren de stamtafelaars het eens. “De gemeenten moeten flink bezuinigen omdat de rijksoverheid minder geld uitkeert. Maar waarom moeten de belastingen verhoogd worden, zodat wij inwoners extra aan de gemeenten moeten betalen? Onze eigen inkomsten gaan ook omlaag en dan willen ze ons nog verder uitmelken.”
Binnenkort worden de inwoners ook geconfronteerd met provinciale plannen om de Rijn Gouwe Lijn door te trekken van Noordwijk naar Voorhout, Sassenheim, Lisse en uiteindelijk Schiphol. De megalomanie van de bestuurders kent wat dat betreft geen grenzen. En al die miljarden euro’s voor het aanleggen van een tramlijn die eeuwig verliesgevend zal blijven, moeten door dezelfde inwoners worden opgehoest. Ook de discussie rond de gemeentelijke fusies zal na de landelijke verkiezingen van 9 juni weer oplaaien. “Immers”, zo wist een stamtafelaar, “als een gemeente na 2020 nog uitkeringen uit het gemeentefonds wil ontvangen, moet deze plaats minimaal 65.000 inwoners hebben.” Met dit vooruitzicht lijkt een fusie van Teylingen, Noordwijk, Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout al een gelopen koers. De toekomst brengt ons de nieuwe gemeente: Groot Teylingen.