Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juni 2010

Nieuwenhuis teleurgesteld

LISSE – Fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) is teleurgesteld in het college van burgemeester en wethouders. Dat liet hij dinsdag 8 juni weten tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financien. Het onderwerp van gesprek was de kadernota, waarin een vooruitblik op de financiele positie van de gemeente behandeld wordt.

Nieuwenhuis liet weten: ‘Voor mij heft deze kadernota aan waarde ingeboet, want ons als oppositie is enige weken geleden verteld dat in deze kadernota ook de financiele uitwerking van het coalitieprogramma zou worden meegenomen. Maar nog altijd zijn er posten waarvan de bedragen nog niet zijn ingevuld. Dat stelt me telur; wat is de waarde nog van zo’n kadernota?’

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) antwoordde: ‘Het college zit in een dilemma, want we wetn niet wat het nieuwe kabinet aan bezuinigingen zal uitvoeren. Dus is niet bekend hoeveel geld we krijgen voor wat we willen realiseren.’ Dinsdag 22 juni is er een inwonersavond waarbij iedereen kan reageren op de kadernota. De gemeente overweegt nog niet om dranghekken te plaatsen.