Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2010

Voetballiefhebbers lijden onder stroomuitval

TEYLINGEN – Een van de mooiste wedstrijden van het WK-voetbal stond dinsdag 29 juni op punt van beginnen en in 764 huishoudens in Voorhout en Sassenheim gingen de bewoners er eens goed voor zitten om naar de wedstrijd tussen Portugal en Spanje te kijken. Om 19:45 uur sloeg het noodlot toe: weer een stroomstoring. Dit keer duurde de storing tot 22:15 uur: precies twee minuten na afloop van de voetbalwedstrijd.
Ignas van der Meer, perswoordvoerder van Liander, legt uit wat de oorzaak van de storing was: ‘De huishoudens waar het om ging waren in de postcodegebieden 2171, 2172 en 2215. Het was een spontane storing; er was niet direct een aanleiding voor zoals mensen die aan het graven waren. De kabel was in een keer spanningsloos. Wat hier de oorzaak van is, wordt nog onderzocht. Het heeft in ieder geval niets te maken met overbelasting, want dat hadden we kunnen zien aankomen.”

Hij vervolgt: “Momenteel maken we van een kabelrondleiding gebruik zodat de huishoudens weer stroom hebben. De kabel die nu spanningsloos staat, wordt spoedig hersteld.” De stroomstoring duurde minder dan drie uur, dus volgens de richtlijnen maken de gebruikers geen kans op schadevergoeding. Maar hoe zit het met de emotionele schade die de mensen geleden hebben door het niet kunnen kijken van de voetbalwedstijd? “Inderdaad is er geen kans op schadevergoeding. We moeten er overigens niet aan denken dat een stroomuitval gebeurt op het moment dat het Nederlands elftal speelt. De emoties rond een stroomstoring op dat tijdstip is aanzienlijk hoger, dus het is te hopen dat zoiets niet gebeurd. Dat verwachten we overigens niet, want als het Nederlands elftal speelt, is het op stroomgebied rustig: iedereen zit dan namelijk achter de buis.”