Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2010

Maatregelen tegen overlast

VOORHOUT – Enkele bewoners van de Jacoba van Beierenhof hielden een spoedvergadering met wethouder Kees van Velzen en John Zonneveld, manager van de Albert Heijn. Zij beklaagden zich over de in hun ogen almaar aanhoudende terreur van zwerfvuil, hangjongeren en parkeeroverlast. De wethouder zei toe te proberen oplossingen te vinden.

Door Joep Derksen

De overlast blijkt zich in vele vormen te uiten, zo lieten de bovenburen van de supermarkt weten. Met oplossingen kwamen ze ook: “Die pinautomaat aan Kerkzicht moet weg en de boa’s moeten een week lang consequent controleren op overlastverschijnselen. Er moeten paaltjes komen om ongewenst parkeren tegen te gaan. Bovendien moet er meer licht komen in de omgeving waar de hangjongeren zich ophouden.”

De wethouder liet onder meer weten: “Teylingen valt nu onder het politiedistrict van Noordwijk en met alle uitgaansperikelen daar ligt de prioriteit voor Voorhout niet hoog. Ik zal kijken naar mogelijkheden om het parkeren aan de zijkanten van het Jacoba van Beierenhof onmogelijk te maken. Ook overwegen we delen van de bestrating aan te passen en extra fietsenstallingen te plaatsen. Eind december is dit plan opgesteld.”
Zonneveld kondigde aan een officiële aanvraag te doen bij het Oranje Fonds om deel te nemen aan de nationale Burendagactie op 25 september. “We willen van het Jacoba van Beierenhof het schoonste plein van Teylingen maken. Hiervoor onthullen we twee roestvrijstalen vuilnisbakken met het logo van het Jacoba van Beierenhof. Deze extra vuilnisbakken zijn de aanzet tot een schoon en veilig plein rond de winkels, woningen en appartementen.”