Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 september 2010

Ruim 1.400 handtekeningen tegen sluiting

Bibliotheek voert actie

TEYLINGEN – De verontwaardiging van de inwoners is groot. Binnen een week zetten al meer dan 1.400 mensen hun handtekening uit protest tegen de mogelijke sluiting van de bibliotheekvestigingen in Voorhout en Warmond. Ondertekenaar Edith Bouwmeester is kort en krachtig in haar commentaar: “Het zou te gek voor woorden zijn!”

Het college van burgemeester en wethouders stelt op donderdag 2 september aan de gemeenteraad voor om drie ton te bezuinigen op de bibliotheek: 35% van de totale subsidie. Hans Portengen, directeur van de Bibliotheek Bollenstreek, liet daarop in een reactie weten dat dit de sluiting van de vestigingen in Voorhout en Warmond tot gevolg had. Dit nieuws zorgt voor grote onrust onder de 10.000 Teylingse bibliotheekleden.

Achter elkaar lopen de mensen op maandag 30 augustus de bibliotheekvestigingen in Voorhout, Sassenheim en Warmond binnen. Sommigen gaan een boek lenen en ondertekenen de lijst in het voorbijgaan. Anderen bezoeken de bieb alleen om hun handtekening te kunnen plaatsen als protest tegen de gemeentelijke bezuinigingsplannen. Simone van Petersen zegt strijdlustig: “Ik vind dat de kinderen recht hebben op een bibliotheekvestiging in het eigen dorp. Je stuurt ze toch niet op de fiets naar Noordwijkerhout?!”