Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 oktober 2010

“In het eerste uur scoor je de meeste punten”

NOORDWIJK / ZEVENAAR – Jaap Brouwer werd op vrijdag 24 september voor de vijfde keer in zijn carrière Nederlands Kampioen standwerken. Hij had zich samen met veertig concullega’s gekwalificeerd om mee te doen aan dit NK en werd de glorieuze winnaar.

Winnen went nooit en voorafgaand aan dit kampioenschap had Brouwer helemaal niet de verwachting dat hij met de beker naar huis zou gaan, zo laat hij weten. “Ik had er eigenlijk weinig zin in; er was slecht weer voorspeld en daar houd ik niet van. Met behulp van envelopjes wordt geloot naast wie je komt te staan en in mijn geval was dat een jonge collega die tassen verkocht aan de ene kant en groot uitgepakt had en een vrouwelijke collega die poncho’s aan de man bracht.”

Hij vervolgt: “Ik dacht toen; ‘daar kan ik wel een last van krijgen’. Ik begon om 12:30 uur in de stand, ben compleet los gegaan en sloot me helemaal af. Ik praatte met de mensen, sprak op hen in, reageerde op wat ze zeiden en trok hiermee door tot dik half zes in de middag. De jury loopt langs alle stands en ik weet uit ervaring dat je door middel van je grappen in het eerste uur moet scoren om de aandacht van de jury te trekken. In dat eerste uur behaal je de meeste van je punten; er wordt gelet op welsprekendheid, originaliteit en verkoopkunde.”
Een 14-koppige onafhankelijke jury bepaalde de uitslag, die rond de klok van 21:00 bekend werd gemaakt. De winnaar Jaap Brouwer versloeg al zijn concurrenten glansrijk.