Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 december 2010

Bomen zorgen voor schaduwoverlast

LISSE – De grote cederboom op ’t Vierkant dreigt te verdwijnen. Deze boom neemt, samen met andere exemplaren teveel zonlicht weg en dat komt de vijf horecaondernemers die een terras hebben op het middengedeelte van ’t Vierkant niet goed uit. Zij lieten dit vorige week aan wethouder Bas Brekelmans (VVD) weten.

De steeds groter groeiende bomen zorgen namelijk voor een toenemende hoeveelheid schaduw, zoals goed te zien is bij de twee bomen voor café ’t Vierkant. Brekelmans laat hierover weten: ‘Wellicht gaan we die bomen bij de herinrichting verruilen voor wat kleinere exemplaren. De hartenkreet van de horeca-eigenaren is om dat ook al voor komend seizoen te doen. Belangrijke keuze is dan natuurlijk ook om een boomsoort te kiezen die past in de gewenste sfeer van het plein.’ Brekelmans overweegt ook om het nut en de noodzaak van de grote cederboom te heroverwegen.