Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 januari 2011

Entreetijden met half uur verlengd

LISSE – Tijdens de jaarwisseling mag het uitgaande publiek een half uur later bij de horeca naar binnen. Normaliter sluiten de kroegen (natte horeca) om 01:00 uur, maar op 1 januari 2011 is die sluitingstijd verschoven naar 01:30 uur. Dit besluit nam het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 21 december.
Wethouder Bas Brekelmans (VVD) liet weten: ‘Om middernacht is iedereen druk bezig om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen en samen een glaasje champagne te drinken. Als we de sluitingstijd op 01:00 uur houden, is er te weinig tijd om bij de natte horeca naar binnen te lopen.’ De horecagelegenheden moeten, op basis van een met de gemeente gesloten convenant, wel om 04:00 uur dicht, al zijn er drie uitzonderingen. De horecaondernemingen Basso, De Nachtegaal en De Gewoonste Zaak hebben voor 1 december aan de politie toestemming gevraagd om vrije sluitingstijden te hebben op 1 januari. Deze toestemming hebben die ondernemingen gekregen en ze mogen dus de hele nacht open blijven.