Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 januari 2011

Lezing over Sicilië

LISSE – De geliefde vakantiebestemming Sicilië is het onderwerp van een lezing door kunsthistoricus drs. J. C. van Os. Vrijdag 4 februari vertelt hij in de Lissese Volksuniversiteit over de historie van Sicilië en haar oude culturen.
‘Door de centrale ligging in de Middellandse Zee is het al sinds de oudheid een begeerd land. Het werd een belangrijk handelsland waar achtereenvolgens Grieken, Carthagers, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren en Normandiërs grote welvaart brachten. Al in de 8ste eeuw voor Christus vestigden er zich Griekse kolonisten, die hun eigen cultuur meebrachten. Daardoor zijn nu de mooiste Griekse tempels op Sicilië te vinden.’ Van Os vertelt ook prachtige verhalen over het zeevarende Carthago, de Byzantijnen en Arabieren, maar ook de Spaanse en Franse hertogen.
Wie zich mee wil laten slepen in de historie van Sicilië, kan zich opgeven via: www.volksuniversiteit-lisse.nl of T: 0252 419 518. De deelnamekosten zijn 5 euro en de lezing begint op 4 februari om 20:00 uur.