Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 februari 2011

Waslijstje voor subsidie

LISSE – Om voor 2011 in aanmerking te komen voor een subsidie van 425.000 euro, moet de Stichting Welzijn Ouderen Lisse (SWOL) een aantal taken verplicht uitvoeren. Om dit vast te leggen, ondertekenen de gemeente en SWOL een uitvoeringsovereenkomst. Het college van burgemeester en wethouders maakte dit dinsdag 18 januari bekend.

Uit de ‘Prestatieovereenkomst 2011’ blijkt dat de SWOL zich onder meer richt op preventieve activiteiten en ontmoetingsactiviteiten voor kwetsbare groepen. Hiertoe worden ruimten in de Beukenhof en ’t Poelhuys (deels) verhuurd aan derde partijen. Ook dient de SWOL het Adviesnetwerk voor ouderen te coördineren en tevens maakt het signalerend huisbezoek deel uit van de activiteiten. Met dit signalerend huisbezoek wordt inzicht verkregen in de mensen die (potentieel) kwetsbaar zijn.

De SWOL moet participeren in het Lokaal Loket Lisse en via een ouderenadviseur informatie, advies en ondersteuning bieden aan cliënten. Indien nodig worden huisbezoeken afgelegd. Ook dient het aantal verleende hulpdiensten voor bijvoorbeeld begeleiding bij vervoer, boodschappendienst en thuisadministratie met 10% te stijgen ten opzichte van 2010. Om de fysieke conditie van ouderen te verbeteren dienen minimaal acht bewegingsactiviteiten georganiseerd te worden. Om de coördinatie en begeleiding van vrijwilligers te versterken zal de SWOL nauw gaan samenwerken met de nieuw op te richten stichting ‘Paraplu’.