Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 mei 2011

‘Scootmobiel is het echte elektrische rijden’

NOORDWIJK – De gemeenteraad is geen voorstander van snelle plaatsing van oplaadpunten voor elektrische auto’s. Een motie van de Progressieve Combinatie om dit te bereiken werd afgeschoten door Puur Noordwijk, VVD/JES en het CDA.

Gemeenteraadslid Ton van Rijnberk (PC) was overtuigd van de noodzaak van deze oplaadpunten: ‘De groei van de elektrische auto’s gaat heel snel en we roepen het college op om elektrische oplaadpunten te realiseren. Noordwijk moet niet achter gaan lopen.’

Zijn collega in de raad Duindam (VVD/JES) vond het maar niets: ‘Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het in feite ook zo. Een persoon met een elektrische auto laat zijn auto lekker vier uur opladen en heeft tegelijk een gratis parkeerplek. Laat het college zich bezig houden met dringendere zaken die in het collegeakkoord staan.’ Gemeenteraadslid Van der Aart (PN) had met name problemen met de PC-wens om de oplaadpunten al in juli gerealiseerd te krijgen.

Wethouder Martijn Vroom (CDA) raadde de motie ‘van harte’ af. Als er zoveel vraag naar oplaadpunten is, komt het aanbod vanzelf wel. Een oplaadpunt is niet meer dan een stekkerdoos. Het echt elektrisch rijden is scootmobielen. Ik ken een uitbater van een restaurant, die allemaal oplaadpunten heeft. Al die mensen met een scootmobiel komen naar hem toe om koffie te drinken; dat is goud geld.’ De wethouder wilde liever inzetten op toekomstige ‘mobiliteitshubs’, waar de Milieudienst Holland Rijnland mee bezig is en riep ondernemers op om hun eigen oplaadpunten te creëren. De motie werd daarop verworpen.

1 Comments:

At 2:16 p.m., Anonymous Patricia said...

Een scootmobiel is voor vele de uitvinding, zo kunnen de wat oudere of in ieder geval die slecht ter been zijn toch genieten van de buitenwereld!

 

Een reactie posten

<< Home