Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juni 2011

Gemeente handelt rechtmatig

LISSE – De gemeente mag de oude openbare basisschool (Heereweg 251 – 253) slopen. Deze uitspraak deed de Rechtbank in Den Haag op woensdag 11 mei. De bezwaarmakers, het Cuypersgenootschap werd hiermee in het ongelijk gesteld en de Vereniging Oud Lisse (VOL) werd zelfs ‘niet ontvankelijk’ verklaard door de rechtbank.

De rechtbank stelde in haar uitspraak onder meer: ‘Verweerder (de gemeente Lisse, JD) heeft naar het oordeel van de rechtbank bij de afweging van de belangen in redelijkheid meer gewicht mogen toekennen aan het gemeentelijk, financieel en economisch belang van de herontwikkeling van dit gebied.’ Wethouder Adri de Roon (D66) toonde zich dinsdag 17 mei gelukkig met de uitspraak: ‘Door het pand niet als gemeentelijk monument toe te wijzen, hebben we niet onrechtvaardig gehandeld. Het blijkt nu dat dit een discretionaire bevoegdheid van de gemeente is. Er is niet in strijd met het recht gehandeld.’ De partijen hebben zes weken om in hoger beroep te gaan.