Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juni 2011

“Heipalen voor noordelijke randweg binnen drie jaar de grond in”

VOORHOUT – “Deze coalitieperiode gaan we de palen heien voor de noordelijke randweg.” Wethouder Kees van Velzen liet zaterdag 4 juni weten vol vertrouwen te zijn dat deze verbindingsweg er binnen acht jaar kan liggen.

Tijdens de allerlaatste stamtafel informeerde Van Velzen de aanwezigen dat het college wil doorpakken, “want als we het nu niet doen komt er niets van”. De Provincie heeft ruim tien miljoen euro gereserveerd voor de realisatie van de noordelijke randweg, die een HOV (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) verbinding krijgt naar station Sassenheim. Het traject is ook al duidelijk: bij de Noordwijkerhoek wordt een rotonde aangelegd, waarna de weg via een brug over het water langs Voorhout wordt geleid. De noordelijke randweg blijft heel dicht langs het water gaan om uiteindelijk uit te komen bij het station Sassenheim. De wethouder was ervan overtuigd dat het project nu eindelijk gerealiseerd gaat worden: “De noordelijke randweg is er binnen acht jaar.”