Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 september 2011

Zorgen om groei wachtlijst

LISSE – De wachtlijst voor mensen die een verzoek indienen om schuldhulpverlening is binnen drie jaar gegroeid van 62 naar 204 aanvragen: dat is een stijging van mar liefst 229%. Het is een zorgelijke ontwikkeling, die ook onderkend wordt door het college van burgemeester en wethouders. Wethouder Adri de Roon (D66) reageerde op een vraag van fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 7 september.

De Roon: ‘We hebben een convenant gesloten met ISD en woningbouwcorporaties om huisuitzettingen te vermijden. Die zaken waarin huisuitzetting dreigt, krijgen voorrang op de schuldhulpverlening. Ook mensen met een crisismelding krijgen voorrang, bijvoorbeeld wanneer op heel snelle tijd energie en water wordt afgesloten. De wachttijd is hierdoor behoorlijk aan het toenemen en dat is enorm zorgelijk.’