Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 oktober 2011

Ontsnappingspoging in Teylingereind

SASSENHEIM – Negen gedetineerde jongens waren op maandagavond 9 oktober niet onder controle te krijgen in Teylingereind. Ze spoten water op een brandmelder en sloten zich op in een kantoor. De politie onderhandelde urenlang om de jeugdigen tussen 15 en 21 jaar zich vrijwillig over te geven.

De uitbraakpoging vond iets na 21:00 uur plaats. Ilse de Heer, politiewoordvoerder Hollands Midden, liet weten dat er geen personeel gegijzeld is. Nadat de negen jongeren zich in het kantoor hadden verschanst, belde het personeel de politie. Al vrij snel na de start van de onderhandelingen gingen twee jongeren vrijwillig naar buiten. Een uurtje later volgden nog twee van hun kameraden. Om middernacht waren de onderhandelingen met het overgebleven vijftal echter nog altijd bezig.

Bij De Heer was het niet bekend of de jongeren in bezit waren van wapens. Daarom onderhandelt de politie met hen. Om middernacht was het niet bekend of de politie de jongens een deadline gesteld had voor het moment dat ze zich vrijwillig dienden over te geven. Wel informeerde ze dat de rest van de in totaal 92 gedetineerde jongeren in hun cel zitten. Rond half 1 gaven ook de laatste vijf jongens hun verzet op.