Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 november 2011

Kunst moet kunnen

OEGSTGEEST – Bezuinigen op de kunst is geen goede manier om tegenvallers op de begroting tegen te gaan. Een meerderheid van de raad stemde donderdag 3 november tijdens de begrotingsvergadering tegen een initiatief om de jaarlijkse 9.075 euro aan ‘reserve kunstaankopen’ te gebruiken om de begroting voor 2012 te dekken. Alleen CDA, VVD en Lokaal waren voorstander.

De partijen oordeelden in een amendement dat ‘kunstaankopen bij uitstek geïnitieerd en gefaciliteerd kunnen worden door maatschappelijke en private partijen. Het aankopen van kunst is geen kerntaak van de gemeente.’ Bovendien, zo oordeelde de drie partijen, zit er nu al genoeg geld in de kunstpot om alsnog een kunstwerk te kopen. Het bleek een minderheidsstandpunt.